Update algoritm Google 2022, campanii SEO

Si anul acesta Google vine cu un update pentru indexare site-uri si clasarea acestora in motoarele de cautare. Se poate vedea acest lucru in statisticile Webmaster Tools Google unde in luna Mai in campaniile de optimizare SEO sunt prezente modificari sau fluctuatii in clasarea site-urilor in rezultatele cautarilor.

Aceasta a fost prima actualizare generală a algoritmului de bază din 2022 și prima în mai mult de 6 luni.

Comunicat Google

De câteva ori pe an, aducem îmbunătățiri substanțiale proceselor noastre generale de clasare, la care numim actualizări de bază . Actualizările de bază sunt concepute pentru a crește relevanța generală a rezultatelor căutării noastre și pentru a le face mai utile și mai utile pentru toată lumea. Astăzi, lansăm actualizarea de bază din mai 2022. Va dura aproximativ 1-2 săptămâni pentru a se lansa complet.

Actualizările de bază sunt modificări pe care le facem pentru a îmbunătăți căutarea generală și a ține pasul cu natura în schimbare a web-ului. Deși nimic dintr-o actualizare de bază nu este specific unui anumit site, aceste actualizări pot produce unele modificări vizibile în ceea ce privește performanța site-urilor, pe care le-am observat în ghidurile anterioare despre ceea ce proprietarii de site-uri ar trebui să știe despre actualizările de bază :

Confirmăm actualizări generale de bază, deoarece produc de obicei unele efecte notabile pe scară largă. Unele site-uri pot observa scăderi sau câștiguri în timpul lor. Știm că cei cu site-uri cu scăderi vor căuta o remediere și vrem să ne asigurăm că nu încearcă să remedieze lucrurile greșite. În plus, s-ar putea să nu existe absolut nimic de reparat.

Nu este nimic în neregulă cu paginile care pot funcționa mai puțin bine într-o actualizare de bază. Nu au încălcat regulamentul nostru pentru webmasteri și nici nu au fost supuși unei acțiuni manuale sau algoritmice, așa cum se poate întâmpla cu paginile care încalcă aceste reguli. De fapt, nu există nimic într-o actualizare de bază care vizează anumite pagini sau site-uri. În schimb, schimbările se referă la îmbunătățirea modului în care sistemele noastre evaluează conținutul în general. Aceste modificări pot face ca unele pagini care anterior erau sub-recompensate să se descurce mai bine.

Vom actualiza din nou această postare de blog pentru a confirma că lansarea actualizării de bază din mai 2022 este finalizată. Dacă aveți feedback despre actualizarea de bază din mai 2022, puteți posta în acest subiect de forum .

Actualizare Martie 2022 privind recenziile produselor

Google a spus că cea de-a treia versiune a actualizării recenziilor de produse, care va dura „câteva săptămâni” pentru a se lansa complet, se bazează pe munca celor două actualizări anterioare ale recenziilor de produse. La fel ca acestea, această actualizare este menită să ajute Google să identifice recenzii de înaltă calitate a produselor și să le recompenseze cu clasamente mai bune.

Au existat trei sfaturi noi de la Google cu privire la listele clasate, recomandările de „cele mai bune” produse și crearea de recenzii pentru mai multe produse vs. individuale.