Sfaturi despre crearea unui web site reusit

Stiu ca suna pompos acest titlu dar in 2019 web designul respecta un anumit trand. Site-urile nu mai sunt decat simple pagini de prezentare a unei companii.

Site-ul este imaginea firmei tale in mediul online, face legatura dintre clienti si produs sau serviciu. Cu cat un site respecta o anumita conduită cu atat vei avea mai multi clienți.

Peste 90% din oameni se informeaza din mediul online despre produse si servicii. Iar o cota de ~70% fac si achiziționarea online.

Clienti verifica preturile si comentariile. Pe baza comentariilor de la alte persoane care au interationat cu afacerea ta, acestia iau decizia finala de a cumpara.

Cum te pot ajuta influenceri in vânzări

In prezent sunt din ce in ce mai activi influencer-ri, care si-au cladit propriile afaceri din prezentarea de produse.

De exemplu pe youtube vei găsit tutoriale si prezentarea produselor pe care doresti sa le achizitionezi intr-o perioada apropiata.

Sa zicem ca ai drept hobby fotografia. Esti dispus sa cheltui pentru acest hobby in jur de 13000 lei. Ca ori ce om cand esti la inceput nunstinexact care produs iti este mai ok din punct de vedere intrebuintare si pret.

De aceea vei vizita un magazin online de aparate si ustensile foto. Pe baza unor specificatii vei selecta cateva produse. Specificatiile acestora pot fi legate de funcții, dimensiu, culoare, pret iar lista poate continua.

Pentru a lua decizia corecta si sa iti cumperi un aparat foto dedicat atributiilor tale, vei cauta produsele selectiinate sepatar. Fie pe site-ul fabricantului fie in testele facute de influenceri.

In urma analizei vei fac o lista logica cu puncte forte si puncte slabe iar produsul care are cele mai multe puncte forte v-a fi achizitionat.

Sa zicem ca avem un aparat care costa mai puti cu 1000 lei dar care are un senzor optic full frame, raspunde rapid la focalizare si vine in dotare si cu un trepied, fata de celelalte produse selectionate din magazinul online, cu siguranță v-a fi achizitionat.

Mai exista si o categorie de cumparatori care doreste sa aibe in fata produsul. Atunci achizitia nu se v-a face online dar cu temele făcute v-a merge in magazin sa caute produsul expus.

Web site-urile ne ajuta sa fiim mai informati

Cum trebuie sa fie un web site

Un web site trebuie sa fie responsive in primul rand, sa se incarce repede, sa aibe continut unic, fara poze stock, usor de utilizat si daca vorbim de plati online, securizat.

Site responsive

Incepem cu primul atribut si anume un site trebuie sa fie responsive. Internetul ne este la indemana de fiecare data. Avem internet pe telefon, tableta, tv…

Site-ul web trebuie sa fie compatibil si sa scaleze continutul pentru fiecare device de pe care este accesat.

Un device mobil este compatibil cu o rezolutie inte 320px si 575px pe cand o tableta are o rezolutie de 1024px.

Continutul web site-ului trebuie sa fie rearanjat pentru a fi afisat.

Un site trebuie sa se incarce repede

Un site web trebuie sa se incarce repede. Conform unor studii si tendintele google un utilizator nu asteapta 10 secunde sa se deschida un site.

Vrem ca totul sa se miste repede. Deci ca site-ul tau sa se incarce repede trebuie sa optimizezi site-ul.

Va trebuie ca pozele sa aibe dimensiuni corecte de pana in 150kb, sa se incarce progresiv si tot odata in functie de pozitia noastra in navigare (laizy). Ce rost are sa incarci de la inceput o poza din footer-ul site-ului daca utilizatorul nici nu a accesat partea de jos a pagini web.

Trebuie sa folositi cat mai putine fisiere cu incarcare din exteriorul pagini. Daca aveti continut video încorporat din youtube sau poze, icoane….toate acestea au un alt timp de incarcare fata de continutul de pe serverul de hosting al site-ului.

Continut unic fara poze stock

Un site trebuie sa fie unic prin design si articole. Nu doresti ca sa creezi confuzii atunci cand iti intra un utilizator pe site.

Nu folositi poze stock. Pozele stock dau o atmosfera de ireal, pacaleala… pe cand o poza reala cu o incapere sau cu un produs da credibilitate.

De asemenea la continut unic ma refer si la articolele din blog si descrierile produselor trebuiesc sa fie unice.

Chiar daca produsul nostru se regaseste si pe alte site-uri, noi trebuie sa gasim o descriere noua al acelui produs. Asta nu inseamna ca schimbam specificatiile lui. Putem face o descriere unde sa scoatem in evidenta calitaiile acestuia.

Site user friendly

Site-ul trebuie sa fie creat pentru toate categoriile de oameni si pentru toate varstele. Sa fie intuitiv si usor de folosit.

Nu cred ca ajuta pe nimeni daca site-ul tau este atat de complicat incat sa nu reusesc sa gasesc o categorie de produse sau servicii fara sa folosesc un motor de cautare.

In concluzie cum poti sa creezi un site web reusit

In concluzie un site trebuie sa aibe cateva caracteristici primordiale. Sa fie unic, sa fie responsive, sa se incarce rapid.

Gasiti si online o sumedenie de tools-uri care va diagnostica site-ul. Unul dintre ele este Google Speedpage iar pe part de analiza continut avem Neilpatel cu analiza SEO si cuvinte cheie.